facebook
Acasa Scoala 11 – Buzau Revista „Anotimpuri” Legislatie scolara Despre mine
in Revista "Anotimpuri" - 01 oct., 2014
by Nicolae - one comment
Descopera-te pe tine insuti!

     Am coordonat o perioadă de timp revista “Anotimpuri”, revista Şcolii 11 Buzău care se adresa segmentului de vârstă 6-10 ani. Pentru fiecare număr, în calitate de coordonator, publicam câte un articol la rubrica “Cuvânt către cititori”. Redau articolul publicat in numărul 24 din octombrie 2008.

A sosit toamna …

A sosit ziua reîntâlnirii cu colegii, cu prietenii, cu învăţătorii şi profesorii voştri.

A trecut vara …

scoala11

Au rămas în amintirile voastre clipele minunate din vacanţa de vară; căldurile toride de pe nisipul fierbinte al plajelor şi umbra răcoroasă a pădurilor de brad, veselia de pe potecile de munte ori joaca cu valurile înspumate ale mării. Toate au trecut, toate au rămas în inima voastră închise ca într-un sipet uriaş!

Sunt greu de scos deoarece fiinţa umană nu se dezvăluie cu uşurinţă. De cele mai multe ori ea se închide, se interiorizează, îşi construieşte “un zid” care apără comorile ascunse în sufletul şi inima voastră.

Pentru unii ele rămân ascunse şi neştiute pentru totdeauna, pentru alţii se iveşte în calea existenţei lor un pretext, o ocazie care declanşează aceşti stimuli interiori. Revista “Anotimpuri” este pretextul începutului de toamnă care trezeşte efortul vostru creativ, dorinţa de reuşită, nevoia de succes.

Amintirile vacanţei încep să prindă contur în compuneri cu vacanţe petrecute la bunici, întâlniri cu “fantomatice” animale preferate, întâmplări hazlii, dor de şcoală, de colegi, de doamna învăţătoare.

Muza toamnei vă inspiră a crea versuri de o sensibilitate aparte, debutul vostru poate fi sămânţa care va încolţi şi va da naştere unui viitor poet.

Este o toamnă bogată, o toamnă a “culesului cuvintelor” şi depozitarea lor între filele unei reviste pentru copii.

Este o toamnă îmbelşugată cu “roade şcolare” foarte bune, temelie pentru un an şcolar presărat cu multe succese.

În curând vom spune “a trecut şi acest anotimp”. Voi adunaţi în sacul vieţii anotimp după anotimp, an după an, fapte bune şi mai puţin bune, concursuri, bucurii şi tristeţi, … amintiri.

Scotociţi-vă tolba cu creaţii literare! Se apropie … iarna!

Lasă un răspuns

  • Marius //18 oct. 2014

    Cred ca va fi un blog interesant. Abia astept sa va citesc si alte articole!