facebook
Acasa Scoala 11 – Buzau Revista „Anotimpuri” Legislatie scolara Despre mine
in Revista "Anotimpuri" - 16 mart., 2015
by Nicolae - no comments
Bucuria de a trai

     Dupa cum v-am obisnuit deja, va ofer un nou articol publicat în revista Anotimpuri, nr.30 din martie 2010.

Primavara – anotimpul trezirii la viața, al renasterii si al iubirii – ne inunda de fiecare data sufletul cu imaginea si parfumul tuturor florilor sale.

Acum, la inceput de primavara, observam cu uimire cum, dintr-o minuscula samanta, ia nastere o noua viata care trebuie sa faca fata vantului primavaratec inca puternic si rece, din ousorul pestrit scoate capul golas puisorul care, peste o jumatate de an, va zbura sute de kilometri pana in tarile calde.

Pentru voi, copii, primavara inseamna un an in plus prins la “butoniera” vietii, un an mai putin din frumoasa copilarie. Nu trebuie sa fie un moment de tristete pentru ca acest anotimp va aduce si mult optimism.

spring-02

Si voi, precum florile, pasarile ori alte vietati, va treziti in fiecare dimineata in fata cu o noua zi, buna sau proasta, in functie de cum hotarati singuri sa fie. Daca doriti sa aveti o zi splendida incercati sa va folositi intreaga energie pentru a trai pozitiv fiecare clipa, minut, ora din acea zi, bucurati-va de fiecare moment placut ca de un dar primit de la cineva necunoscut, faceti ca nimeni si nimic sa nu va “fure” fericirea de a trai!

Atitudinea pozitiva in fata vietii este ca un magnet care atrage persoanele din preajma voastra, este “miracolul” care leaga prietenii, secretul unei vieti fericite si linistite. Incercati sa acordati prioritate lucrurilor care merita, realizati activitati care va plac si va relaxeaza, mobilizati-va si descoperiti scopuri pentru care “luptati” sa le realizati. Nu va faceti griji pentru momente viitoare care de multe ori nu se vor intampla niciodata, sunt doar in imaginatia voastra.

Bucuria de a trai trebuie “gustata” permanent, sa va determine asumarea unor responsabilitati utile si placute, un comportament bogat in fapte bune.

De fiecare data ne imaginam “Primavara” ca pe o zana frumoasa imbracata in rochii inflorate, cu-n alai de gaze mici si jucause si fluturi multicolori. De aceasta data va invit sa facem un exercitiu de imaginatie si “Primavara anului 2010” sa ne-o imaginam imbracata intr-un halat alb ca floarea plapandului ghiocel, oferindu-ne “retete” in care recomanda tuturor copiilor trei “medicamente” gratuite: atitudine pozitiva, alimentatie echilibrata si multa miscare zilnica.

Consumand aceste “pastile” aveti posibilitatea sa va intariti sistemul imunitar (acei soldatei din corp care se lupta cu microbii), sa va prelungiti perioada copilariei jucandu-va ca niste copii adevarati, pentru ca unii dintre voi sunteti deja niste “ädulti in devenire” si …. nu e bine deloc!

Lasă un răspuns